Nog geen klant?
013 - 580 05 59
 

Mobiele websites

 

Steeds meer websites worden bekeken via tablets en smartphones. Het is belangrijk dat uw website mobiel niet alleen goed zichtbaar is, maar ook goed functioneert.

mobiele website
  • Uw website past zich aan aan de schermgrootte van het apparaat waarmee hij wordt bezocht
  • Wordt snel geladen op elk apparaat en met aangepast, handig navigeerbaar menu
  • Meer functionaliteiten en betere vormgeving dankzij gebruik van HTML 5
 

Wanneer is het tijd om een mobiele website te laten maken?

Het gebruik van smartphones en met name tablets om websites te bezoeken en online aankopen te doen stijgt erg snel. Voor onze eigen website is het mobiele verkeer ten opzichte van vorig jaar verdubbeld en bezoekt inmiddels een kwart van onze bezoekers onze website via een tablet of smartphone. Bij onze klanten ligt dat aantal gemiddeld iets boven de 10%. De verwachting is dat in 2013 de helft van alle websitebezoeken via een mobiel apparaat zal zijn. Het is dus erg belangrijk dat uw website hier klaar voor is.

Waarom voldoet mijn huidige website niet?

Elke website is via een mobiele browser toegankelijk, ook die van u. Het probleem zit hem echter in de laadtijd van uw website en de navigatiestructuur. Deze zijn meestal niet optimaal bij mobiel gebruik. Het menu van de website wordt bijvoorbeeld zo klein dat deze op een touchscreen lastig met een vinger te bedienen is. Ook moet er vaak veel ingezoomd worden om de tekst te kunnen lezen, waardoor de gebruiker het overzicht van de website verliest. Een mobiele website wordt zo gemaakt dat deze problemen er niet zijn.

Hoveel mobiele bezoekers ontvangt mijn website?

Met het gratis programma Google Analytics kunt u eenvoudig zien hoeveel procent van uw websitebezoekers uw site via een mobiel apparaat bezoekt, en of dat met een tablet of smartphone gebeurt. U kunt ook zien of mobiele bezoekers bijvoorbeeld meer of minder converteren dan andere bezoekers. Hier kunt u zelf een conclusie aan verbinden: voldoet uw huidige website of heeft u echt een mobiele website nodig?

Hoveel mobiele bezoekers ontvangt mijn website?

Heb ik een aparte website nodig voor verschillende apparaten?

Vaak wordt ons de vraag gesteld of twee of drie verschillende websites nodig zijn, voor de mobiele telefoon, tablet en desktop computer/laptop. Dit hoeft niet. U heeft drie opties als u denkt aan een mobiele website:

Responsive website
Bij deze optie past de website zich aan elk scherm aan, of dit nu een standaard computerscherm, een mobiele telefoon of een tablet is. Deze innovatieve techniek wordt door Google aanbevolen als beste oplossing voor zoekmachine optimalisatie. Het ontwerpen en realiseren van een Responsive Website heeft wel wat meer planning en tijd nodig dan een standaard website, maar dan bent u wel in één keer klaar voor de toekomst. In sommige gevallen is het mogelijk een bestaande website om te zetten naar een Responsive ontwerp.

Aparte Style Sheets
Hierbij heeft u ook één URL, maar wijzigen de Style Sheets (waarin de vormgeving van de website is vastgelegd) afhankelijk van het apparaat waarmee uw website wordt bezocht. Bij deze optie is er minder planning en tijd nodig dan bij een responsive website, maar is het resultaat ook minder optimaal.

Verschillende websites
Deze optie geeft u een mobiele website, bijvoorbeeld m.uwwebsite.nl, en een desktop website, zoals www.uwwebstie.nl. De websites sturen bezoekers door naar de juiste URL gebaseerd op welk apparaat ze gebruiken. Groot voordeel is dat u specifieke content op deze website kunt plaatsen die speciaal bedoeld is voor mobiele bezoekers, bijvoorbeeld een routebeschrijving. Nadeel is dat er verschillende websites ontworpen en gebouwd moeten worden.

Ons advies

De juiste keuze hangt af van diverse aspecten af, zoals het belangrijkste doel van uw website, de inhoud van uw website en of u veel of weinig mobiele bezoekers ontvangt of verwacht.

Wij geven u graag een advies op maat aan de hand van een uitgebreide analyse van uw huidige website en webstatistieken. Bel 013 - 580 05 59 of vraag vrijblijvend een offerte aan.