Nog geen klant?
013 - 580 05 59
 
 

Social Media marketing

 

Breid uw netwerk uit en ga de dialoog aan met uw doelgroep.

 • Vergroot uw naamsbekendheid
 • CreŽer gratis publiciteit
 • Zorg voor interactie met uw publiek en vergroot zo hun loyaliteit
 • Weet wat er over uw bedrijf of producten geschreven wordt en haak hier op in
 

De voordelen van Social Media voor uw organisatie

Uw klanten en prospects zijn in grote getale te vinden op social media zoals Facebook, Twitter en Youtube. Zoek ze dus op daar waar zij zich al vertrouwd voelen. Social Media marketing is zeer voordelig en kan bij goed gebruik snel uw naamsbekendheid vergroten, uw reputatie verbeteren en de loyaliteit van uw doelgroep verhogen. Een overzicht van de voordelen van Social Media:

 • Zeer eenvoudig in gebruik. Het opzetten en beheren van Social Media accounts is voor bedrijven net zo makkelijk als voor particuliere gebruikers. U moet even goed nadenken over de naam die u gebruikt, waar u zich in eerste instantie op wilt richten (meer naamsbekendheid, verkoop stimuleren, dialoog aangaan), hoe u dit denkt te gaan doen en of u wel voldoende tijd heeft om uw account bij te houden, maar het gebruik en beheer van Social Media is zeer laagdrempelig. Uiteraard kan WebdesignTilburg bij al het bovenstaande assisteren.
 • Goedkoop. Het opzetten van een profiel is bij de bekende Social Media gratis. U hoeft alleen te investeren in tijd om uw informatie steeds actueel te houden en voor de interactie met uw doelgroep.
 • Leer uw doelgroep kennen. Wat vinden ze van uw producten en diensten? Wat kunt u verbeteren? Laat uw klanten weten dat hun mening uw interesseert en dat u er iets mee doet. Zo voelen zij zich betrokken en worden zij loyaler.
 • Verbeter uw klantenservice. Omdat uw klanten zelf veelvuldig gebruik maken van Social Media, is het voor hen vaak eenvoudiger en laagdrempeliger om uw bedrijf te benaderen via Social Media dan via de traditionele media zoals telefoon of een contactformulier op uw website. Geef ze deze mogelijkheid, en reageer snel, vriendelijk en oplossingsgericht, want andere klanten kunnen meelezen.
 • Weet wat er speelt. Wees proactief en monitor wat er op internet wordt gezegd over uw merk. Zo kunt u snel inspelen op ontevredenheid en voorkomen dat iets uit de hand loopt.
 • Verpersoonlijk uw organisatie. Door de dialoog aan te gaan met uw doelgroep geeft u uw organisatie een gezicht. Mensen doen daar liever zaken mee dan met een groot, onpersoonlijk bedrijf.
 • Goed voor uw zoekmachine optimalisatie. Door vanuit uw Social Media accounts regelmatig te linken naar uw website, vergroot u de vindbaarheid van uw website in zoekmachines zoals Google.
 • Mogelijkheid tot specifieke targeting. Het is met Social Media erg eenvoudig om uw boodschap op een specifiek publiek te richten. Uw boodschap sluit dan beter aan bij de doelgroep en zal dus effectiever zijn.
 • Exclusiviteit. Mensen zijn altijd op zoek naar aanbiedingen. Social Media geven u de kans uw meest loyale klanten een aanbieding te doen. Niet alleen bereikt u hiermee een specifieke groep, ook kunt u goed meten wat de resultaten zijn door dit exclusief te houden.


Wat WebdesignTilburg voor u kan doen

Onze medewerkers zijn marketeers, ontwerpers, programmeurs en tekstschrijvers: de perfecte mix voor het opzetten en integreren van Social Media in uw bestaande marketingactiviteiten.

Bepalen van doelstellingen en opzetten van accounts

Allereerst kan WebdesignTilburg met u brainstormen over welke social media voor uw organisatie en voor uw doelen het meest geschikt zijn en hoe u deze het best in kunt zetten. Daarnaast kunnen wij u helpen bij het opzetten van accounts, of dit geheel voor u verzorgen. Uiteraard integreren wij de gekozen social media in uw website en andersom, voor de beste interactie en om u beter vindbaar te maken in de zoekmachines.

Ontwikkelen van Facebook apps

Om het meeste uit uw Facebookaccount te halen, kunt u apps inzetten. Dit zijn applicaties of toepassingen die niet standaard beschikbaar zijn in Facebook, maar die uw pagina interessanter maken voor uw klant en die u kunnen helpen uw omzet te verhogen. Denk bijvoorbeeld aan een overzicht van uw producten met directe links naar uw webshop of een prijsvraag. WebdesignTilburg kan Facebook Apps voor u ontwikkelen en integreren in uw Facebookpagina.

Adverteren op Social Media

Door te adverteren op social media als Facebook, LinkedIn of Youtube treedt u in direct contact met uw doelgroep. Het grote voordeel is dat u uw advertenties kunt richten op zeer specifieke doelgroepen, bijvoorbeeld op basis van locatie, leeftijd of interesses. Omdat tegenwoordig bijna iedereen te vinden is op sociale netwerksites is uw bereik zeer groot.

Wilt u weten hoe WebdesignTilburg u kan helpen? Vraag vrijblijvend een offerte aan!