SEO

Verbeter je zoekresultaten met deze SEO-tool

SE Ranking is een uitgebreide SEO-tool dat geschikt is voor marketingbureaus, grote organisaties en elke ondernemer. Als marketeer maak je waarschijnlijk gebruik van diverse tools om zoekwoorden te meten, een concurrentieanalyse uit te voeren en backlinks te controleren. SE Ranking biedt de mogelijkheid om al deze onderdelen binnen één programma te beheren.

De mogelijkheden van SE Ranking

De functies van SE Ranking zijn erg uitgebreid. Hierdoor hoef je niet te switchen tussen verschillende tools, omdat alles in één programma zit. Binnen het programma kun je je eigen projecten toevoegen en managen. En je kunt de tool koppelen aan Google Search en Google Analytics voor nóg meer informatie. Dit is echter nog maar een klein onderdeel van wat SE Ranking te bieden heeft.

Zoekwoorden onderzoeken, managen en meten

Wanneer je een project hebt toegevoegd, kun je hier zoekwoorden aan toevoegen waarvan je de posities wilt meten. SE Ranking koppelt het zoekwoord direct aan de juiste pagina. Het zoekvolume, de score van je content, de SERP features en de posities van de zoekwoorden worden daar aangegeven. Je kunt er zelf nog extra kolommen aan toevoegen. Wil je zien met welke zoekwoorden je pagina gevonden wordt? Koppel dan Google Search en bekijk de gegevens die je normaal in Google Search ziet, nu in SE Ranking. Vind daar bijvoorbeeld de CTR van een pagina of je gemiddelde positie.

Naast het werken aan je projecten kun je onderzoeken en analyses uitvoeren zoals een zoekwoordenonderzoek. Wanneer je het zoekwoord ‘online marketing’ invoert, krijg je een heel overzicht van de gegevens van dit zoekwoord. Het geeft ook gerelateerde woorden voor extra inspiratie. Hieronder vind je wat voorbeelden van verschillende gegevens.

se ranking

Bekijk hoe je concurrenten het doen

In SE Ranking zitten aardig wat tools waardoor je kunt zien hoe je concurrenten scoren. Erg handig dus voor een concurrentieanalyse. SE Ranking heeft allereerst een eigen concurrentieonderzoek. Je vult hier de website van je concurrent in en vervolgens krijg je een hoop informatie op je scherm. Bekijk hier bijvoorbeeld de domain trust, in welk land zij het meeste verkeer hebben en op welke organische zoekwoorden zij scoren. Daarnaast kun je ook hun grootste concurrenten zien. En nog véél meer.

serp

Check je backlinks

Waar SE Ranking ook over beschikt is een backlink checker. Het is een handige tool waarmee je backlinks kunt checken. Je krijgt een rapport waarin de belangrijkste gegevens staan. Zoals het totaal aantal verwijzende domeinen of nieuwe en verloren backlinks. In de tool zit een Backlink Gap Checker. Hiermee kun je kijken op welke verwijzende domeinen je concurrenten staan en jij niet. Doe je aan linkbuilding? Plaats dan al je links in de tool en controleer of de links werken. Deze kun je vervolgens afvinken.

Voer website audits uit

Met de website audits van SE Ranking ontdek je optimalisatiemogelijkheden en kun je van alles analyseren. Met deze audits krijg je een overzicht van verschillende aspecten van je website, bijvoorbeeld de kwaliteit van de content, meta-gegevens, interne en externe links. Ontdek al je zwakke punten en verbeter je via een goede structuur je website.

Aan de hand van een gegenereerd rapport kun je je website op specifieke punten verbeteren. Denk aan dubbele H1 titels, website snelheid en afbeeldingen zonder alt tekst. Je krijgt een compleet rapport met punten die je kunt verbeteren. De audits kun je instellen op basis van je wensen, waardoor je specifieke problemen in de gaten kunt houden en kan afvinken. Je kunt ook elke week of maand een nieuw rapport laten maken.

website audit

Optimaliseer je pagina op basis van een zoekwoord

In SE Ranking zit een SEO On-Page Checker. Met deze tool kun je je pagina’s optimaliseren op basis van een bepaalde zoekopdracht. De checker kijkt hoe je pagina momenteel scoort op bijvoorbeeld de meta gegevens, gebruikservaring, afbeeldingen, etc. Ook kun je zien hoe je concurrenten scoren op hetzelfde zoekwoord. In één overzicht zie je hoe zij scoren op titels, beschrijvingen en de structuur van de pagina.

Creëer content

Een nieuwe functie in SE Ranking is het onderdeel Content Marketing. AI is natuurlijk een onderdeel geworden van de online wereld. In SE Ranking kun je door AI geschreven teksten generen. Met deze tool kun je teksten schrijven op basis van onderwerpen die jij erin wilt en wat je concurrenten gebruiken.

Aan het begin voeg je de belangrijkste zoekwoorden toe. Voeg daarna verschillende concurrenten toe, zodat de teksten vergeleken kunnen worden.

Overige functies

Zoals je nu weet, kun je je projecten managen en bijhouden. Daarbij is het ook handig om wekelijks of maandelijks rapportages te kunnen maken. SE Ranking biedt je verschillende templates en is heel handig in gebruik. Wil je je klanten meer inzicht geven? Gebruik dan Whitelabel. Je kunt het platform aanpassen op je merk met je eigen kleuren en logo’s. Stel je eigen domeinnaam in en deel aangepaste toegang met je klanten.

Extra’s van SE Ranking

Wanneer je een account bij SE Ranking hebt, kun je gebruik maken van de handige webinars en blogs. Hierin worden alle onderdelen van de tool toegelicht. Er worden belangrijke onderwerpen behandeld zoals het uitvoeren van een zoekwoorden- of concurrentieonderzoek. Mocht je vragen hebben over het programma of wil je meer uitleg over een bepaalde tool? SE Ranking heeft een heel team klaarstaan om je te helpen. Ze bieden ook on boardings aan, zodat je alles aan ze kunt vragen.