Professionele websites

Een nieuwe website laten maken, dat doe je niet zomaar even. Het is belangrijk dat je weet voor wie je hem maakt en wat je doelstellingen zijn. Wat voor ontwerp hoort daarbij? En hoe zorgen we dat je bezoekers snel kunnen vinden wat ze zoeken? Allemaal vragen waar wij mee aan de slag gaan.

Vrijblijvend kennismaken?

Neem contact met ons op

Niet zomaar een website

“Je site is je visitekaartje” zeggen ze weleens. Zo cliché. En het klopt eigenlijk ook helemaal niet. Daar was ‘ie iets te duur voor, toch? Nee, je website is je beursstand, brochure, uithangbord, buitendienstmedewerker, klantenservice… Een professionele website laten maken doe je dus niet zomaar even. Daar denk je goed over na. Je luistert naar klanten en prospects, beantwoordt hun vragen zo goed mogelijk, en biedt ze een offer they can’t refuse. Zodat ze niet met lege handen naar huis gaan. Of op z’n minst nog een keer terugkomen.

Website laten bouwen? Zo gaan wij te werk

In gesprek

Het begint met een goed gesprek. Wij kunnen geen offerte maken als we niet precies weten wat je wilt. Misschien weet je nog niet precies wat je zoekt of nodig hebt. Of misschien denk je het te weten, maar blijkt dat helemaal niet de beste oplossing. Door het stellen van de juiste vragen kunnen we je een goed advies geven.

De offerte

Onze offertes zijn transparant en gedetailleerd. Zodat je precies weet wat je krijgt voor je geld, en zodat je appels met appels kunt vergelijken als je meerdere offertes opvraagt.

Voorbereiding

Zoals je in onze offerte zult zien, beginnen we niet zomaar met het ontwerpen en bouwen van een website. We weten nu wat jíj wilt, maar weten we ook waar je bezoekers behoefte aan hebben? Het is belangrijk eerst te onderzoeken wat de sterke en zwakke punten van je huidige site zijn, of waar je doelgroep naar zoekt. We verzamelen data door middel van Google Analytics, Hotjar, een zoekwoordenonderzoek en eventueel door het je bezoekers zelf te vragen. Op basis van deze data kunnen we onder andere de menustructuur bepalen.

Projectteam

We stellen het projectteam samen en aan je voor. Deze bestaat uit een projectleider, één of meerdere developers en een online marketeer. De projectleider is je vaste aanspreekpunt, maar je zult gedurende het traject ook met de andere projectmedewerkers contact hebben. Dan is het wel zo leuk om te weten met wie je te maken hebt.

Functioneel ontwerp

Wanneer de inhoud, de structuur en de doelstellingen van de site bekend zijn, kunnen we bepalen hoe de site eruit moet zien. Dit doen we door middel van een functioneel ontwerp (F.O.). Dit is als het ware een schematische bouwtekening waarin we bepalen wat waar komt. Van tekst en afbeeldingen tot het menu en belangrijke call-to-actions.

Grafisch ontwerp

Als je het functioneel ontwerp hebt goedgekeurd kunnen we gaan ontwerpen. Hiervoor werken we samen met verschillende vormgevers. We kiezen de vormgever die qua stijl en budget het beste bij je past. Je krijgt uiteraard de mogelijkheid om feedback te geven op het ontwerp, zodat je écht enthousiast bent over het eindresultaat.

Bouwen

Nog voor je het ontwerp hebt goedgekeurd zijn we al aan de slag gegaan met bouwen. We zetten het CMS op en doen overige voorbereidingen achter de schermen. Zodra het ontwerp is goedgekeurd ontwikkelen we ook de frontend, oftewel de voorkant. Je ziet dan al echt hoe de site eruit komt te zien.

Vullen

Je kunt de website zelf vullen of wij kunnen dit voor je doen. Het is sowieso erg makkelijk om je website zelf te beheren, zelf pagina’s aan te maken en te vullen met content. We begeleiden en adviseren je graag in deze stap. Denk aan tips die helpen bij de vindbaarheid van je site (SEO) en algemene schrijf- en usabilitytips. In deze fase zullen onze online marketeers ook een SEO-check uitvoeren en controleren of je site AVG-proof is.

The moment of truth

Zijn we allemaal tevreden? Dan kunnen we de livegang plannen. Ook bij de livegang zijn onze online marketeers nauw betrokken, zodat alles rondom crawlen, indexeren en redirects van je site goed geregeld is en de juiste trackingcodes zijn geïnstalleerd.

Nazorg

Nadat je website live is bieden we nog 3 maanden nazorg. In deze fase kun je ons vragen stellen over het CMS en zullen we bugs en andere problemen die we nog tegenkomen gratis oplossen.

WebdesignTilburg gaat hierin veel verder dan zomaar een website bouwen. (...) Door de uitgebreide aanpak, advies over de juiste communicatie en vormgeving is een geweldig resultaat bereikt.
werner
Werner Schijvenaars
Van Gijzen opticiens

Optimalisatie en onderhoud

Hoewel je niet aan ons vast zit, zullen we waarschijnlijk in de toekomst nauw betrokken blijven bij je website. Zo bieden we onderhoudscontracten aan voor regelmatige updates (om de beveiliging van je site te waarborgen) en helpen we je ook graag door online (verder) te groeien, bijvoorbeeld door middel van SEO, Google Ads of e-mailmarketing.

WordPress of maatwerk website laten maken

Je website bouwen we standaard in WordPress, tenzij je specifieke wensen en eisen hebt waarbij maatwerk de beste oplossing is. In dat geval kunnen we op basis van Symfony alles voor elkaar krijgen.

Ook in WordPress is overigens veel maatwerk mogelijk. Wij richten je site zo in dat je hem heel makkelijk zelf kunt beheren en zelf pagina’s uit verschillende content-blokken kunt opbouwen. Deze pagina is daar een goed voorbeeld van.

Lees meer over WordPress websites.

Google in ons achterhoofd

Gedurende het gehele traject van de ontwikkeling van jouw website, van functioneel ontwerp tot livegang en daarna, houden wij Google in ons achterhoofd.

We maken een website voor de juiste doelgroep en zorgen ervoor dat hij aan alle Google-standaarden voldoet. Dat betekent dat de site standaard zoekmachinevriendelijk is en ook wat betreft techniek, (mobiel) design, snelheid, content en structuur aan de adviezen van Google voldoet.

Mocht je interesse hebben om je vindbaarheid in Google verder te verbeteren, dan kunnen onze online marketeers je uitgebreid adviseren over een vervolgtraject.

Digitaal toegankelijk

Je staat er misschien niet vaak bij stil, maar er zijn veel mensen voor wie het internet niet zo vanzelfsprekend is als voor ons. Voor mensen met (aangeboren) hersenletsel, blinden of slechtzienden, motorisch beperkten, laaggeletterden of mensen die de Nederlandse taal niet goed spreken kan het een enorme uitdaging zijn op websites hun weg te vinden en alles te begrijpen.

Deze mensen worden buitengesloten van een belangrijk deel van de maatschappij. Gelukkig wordt er hard aan gewerkt om het internet ook voor deze mensen toegankelijk te maken. Zo zijn overheidswebsites al verplicht om aan de digitale toegankelijkheidseisen te voldoen. Andere websites wordt aangeraden hier ook naartoe te werken.

Manieren om een website digitaal toegankelijk te maken zijn bijvoorbeeld:

  • het aanbieden van een voorleesfunctie
  • de mogelijkheid om letters te vergroten
  • gebruik maken van duidelijke contrastkleuren
  • de website navigeerbaar maken met een toetsenbord

Moet je nieuwe website aan de digitale toegankelijkheidseisen voldoen of vind je het zelf gewoon belangrijk dat je website echt voor iedereen goed bereikbaar is? Dan kunnen wij ervoor zorgen dat je website aan de vereisten voldoet.

professionele website laten maken

Waarom je website laten maken door WebdesignTilburg?

Goede vraag 😉

  • Wij zijn recht voor z’n raap, geven altijd eerlijk advies
  • Klein team, dus korte lijntjes en persoonlijke aandacht
  • Alles in huis, van hosting tot online marketing

Wij zijn eerlijk, transparant, enthousiast en ambitieus. Daarnaast zijn we altijd makkelijk bereikbaar. Of het nu is om te brainstormen over een nieuw project of om een ingewikkeld probleem op te lossen. Samen met onze klanten willen wij continu naar een hoger niveau groeien. Daarom kun je rekenen op een team dat proactief met je meedenkt.

Denk je: “Ja, dat zeggen ze allemaal”? Hier lees je wat klanten over ons zeggen. Ze beoordelen ons met een 4,8/5.