Social media marketing

Facebook, Instagram, LinkedIn, Snapchat, TikTok, Pinterest... Zijn jouw klanten hier ook te vinden? Dan is het interessant om er als bedrijf ook zichtbaar te zijn.

Social media inzetten?

Wij adviseren je graag over de beste strategie.

Een goede social media strategie

Of je als bedrijf actief moet zijn op social media hangt uiteraard af van je doelstellingen en doelgroep, maar met zoveel verschillende kanalen en actieve gebruikers kun je er bijna niet meer omheen. Dus met een goed plan is het altijd een toegevoegde waarde. Maar om nu maar af en toe op iets op Facebook te plaatsen, alleen maar omdat dat erbij hoort, is niet het goede uitgangspunt. Wij kijken graag samen met jou of een social media campagne deel uit zou moeten maken van je online marketingmix. Belangrijk om te weten is dat social media ook steeds meer gebruikt wordt als zoekmachine, vooral de jongere generatie zoeken binnen YouTube, TikTok of andere social media in plaats van op Google.

De kracht van social media marketing

Adverteerders geven tegenwoordig meer geld uit aan online reclame dan aan televisiereclame. Een groot deel van dat budget gaat naar Meta (Facebook en Instagram), YouTube en andere social media. Want hier kun je precies instellen dat alleen jouw doelgroep je advertenties ziet. En de resultaten van je reclame zijn meetbaar.

En geef toe, op het moment dat je eigenlijk je telefoon pakt om je mail te checken of iets in je agenda te zetten, scroll jij ook altijd even door je timeline toch?

Op een dag bestaan er dus veel mogelijke contactmomenten met je klanten.

14,3 miljoen Nederlanders maken gebruik van social media en gemiddeld genomen besteden we bijna 2 uren per dag aan social media.
Onderzoeksbureau Newcom 2024

(Welke) social media inzetten?

Denk je dat jouw organisatie meer moet doen met social media marketing? Het is niet voor iedereen weggelegd. Onze vuistregel is: doe het goed of doe het niet.

Heb je nauwelijks budget of geen enthousiaste medewerkers die hiermee voor je aan de slag kunnen? Dan kun je misschien beter kiezen voor andere vormen van online zichtbaarheid.

Maar in heel veel branches en voor veel doelgroepen is social media echt een toegevoegde waarde. Het bereik is enorm, de targeting mogelijkheden zijn geweldig en alles is perfect meetbaar. WhatsApp, Facebook, YouTube, Instagram en LinkedIn worden het meest gebruikt. TikTok blijft ook groeien. Welke kanalen geschikt zijn voor jouw organisatie hangt af van je boodschap, je doelgroep en je doelstellingen. Wij adviseren je graag over je social media strategie.

Facebook

Nog steeds een groot bereik en uitgebreide advertentiemogelijkheden. Onmisbaar voor veel van onze klanten.

Instagram

Voor veel merken ’the place to be’ op dit moment. Ook voor het promoten van producten.

LinkedIn

Biedt veel interessante targetingmogelijkheden op basis van functie, bedrijfsgrootte etc.

Pinterest

Belangrijk platform voor o.a. mode- en interieurmerken, maar ook voor andere branches kan het interessant zijn.

YouTube

Bereik je doelgroep met advertenties wanneer ze naar video’s op YouTube kijken of zoeken.

Snapchat

Verschillende opties om te adverteren. Van een ‘standaard’ advertentie tot story take-overs. Ideaal om Gen Z en millennials te bereiken. Je kunt zelfs je eigen Snapchat filter maken. Goed voor je branding.

TikTok

TikTok blijft groeien in het dagelijks gebruik. Vooral onder tieners blijven ze terrein winnen. Je kunt de doelgroep over de hele funnel bereiken met je korte video’s, die tot 13% beter worden onthouden dan andere video’s.

Ondersteuning bij je social media campagne

Een social media campagne opzetten maar heb je er zelf geen kaas van gegeten en ook geen collega’s die weten wat een hashtag is? Dan kunnen we alles voor je uit handen nemen.

Weet je je weg wel te vinden in de online sociale wereld, dan kunnen we je goed op gang helpen met een strategie en campagneplan.

Waar we jou bijvoorbeeld bij kunnen helpen:

  • Wekelijks content posten op bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn
  • Adverteren op Meta (Facebook en/of Instagram)
  • Helpen met een contentstrategie of campagneplan
  • Advertentiecampagnes opzetten
  • Trainingen geven
  • Etc.

Zeer deskundig en flexibel advies. Webdesign denkt graag mee en heeft voor alles een mooie oplossing.
Michael van den Broek
BBA Tours

Volgen wij elkaar al?

Of stuur een pb 😉

Lees meer over social media strategieën en tips: