Shopware webshop laten maken

Ben je op zoek naar een Shopware partner? Dan zit je goed! Shopware is het perfecte platform zowel kleine, middelgrote als grote webshops en een interessant alternatief voor Magento 2.
webshop laten maken

Shopware: voor (bijna) iedereen geschikt

Of je nu al een webshop hebt of wil starten: Shopware is voor bijna iedereen geschikt. Het is toegankelijk genoeg voor de startende ondernemer, maar ook zeer stabiel en enorm uitgebreid waardoor het ook voor grote e-tailers heel interessant is.

We zien niet voor niets dat veel bedrijven overstappen van Magento 2 naar Shopware 6. Op dit moment zijn Magento en Shopware in onze ogen erg aan elkaar gewaagd.

Shopware ontwikkelt zich heel snel. Bijna maandelijks worden nog nieuwe features gelanceerd. Of Shopware voor jou interessant is hangt vooral af van jouw specifieke wensen en eisen. Twijfel je? Bel ons gerust op 013-8500559. Dan kunnen we je meteen meer vertellen.

Wat is Shopware?

Shopware is een van oorsprong Duits e-commerceplatform dat nu ook de rest van Europa aan het veroveren is. Op dit moment is het een van de grootste open source e-commerce oplossingen in Duitsland. Ook in Nederland is Shopware de afgelopen jaren enorm gegroeid. Shopware bestaat al sinds 2000 (dat is langer dan Magento) en heeft ruim 100.000 klanten.

Het mooie aan Shopware is dat het standaard zeer compleet wordt opgeleverd. Er is goed nagedacht over fuctionaliteiten. Voor jou als webshopeigenaar en voor het gebruiksgemak van de bezoeker. En bovendien is het compleet open source.

shopware beste ecommerce platform
Bron: nl.shopware.com

Shopware als alternatief voor Magento 2

Het migreren van Magento 1 naar Magento 2 kost veel tijd en dus geld. Magento 2 is een erg robuust, maar ook complex platform. Bovendien is het onderhoud van een Magento 2 shop vrij prijzig. Voor veel webshopeigenaren is dit een reden om naar alternatieven te kijken.

Shopware is een interessant alternatief voor Magento 2. Heb je op dit moment een Magento 1 webshop, dan kunnen we deze uiteraard migreren naar Shopware. Onder andere je categorieën, producten, teksten en klantgegevens worden dan automatisch mee overgenomen zodat je deze niet opnieuw hoeft in te voeren.

Shopware of Magento: wat kies je?

Wij krijgen heel veel vragen van klanten die twijfelen of ze moeten kiezen voor Magento 2 of Shopware 6. We besloten daarom een webinar te organiseren waarin we de overeenkomsten en verschillen bespreken en vragen beantwoordden van klanten. Bekijk het webinar hieronder terug.

Wat zijn de voordelen van Shopware?

 • Zeer gebruiksvriendelijk en flexibel
 • Veel maatwerk mogelijk
 • Eenvoudig processen automatiseren dankzij de Rule Builder
 • Goed te koppelen aan andere software
 • Groot aantal extensies beschikbaar
 • SEO-vriendelijk
 • Ontwikkeld op basis van Symfony
 • Snel groeiende community

Flexibel en schaalbaar

Een groot voordeel van Shopware dat het een grote hoeveelheid standaard e-commerce functionaliteiten biedt. Daardoor hoeven we niet steeds zelf het wiel uit te vinden en besparen we een hoop tijd.

Daarnaast kunnen we eenvoudig maatwerk aanpassingen doen waar nodig en zijn er inmiddels ook heel veel plugins beschikbaar. Shopware 6 is dus heel schaalbaar en daarmee echt geschikt voor kleine en hele grote webshops.

 • Focus op user experience
  Flexibel zelf te beheren systeem
 • SEO-vriendelijk
  Klaar om te scoren in Google
 • Groot aantal extensies
  Dat betekent heel veel uitbreidingsmogelijkheden

Voorproefje

Bekijk deze introductievideo voor een eerste indruk van het Shopware systeem:

Shopware onderhoud

Ook bestaande Shopware klanten helpen we graag. Zo kunnen we het onderhoud van je webshop verzorgen, zelfs als we deze niet gebouwd hebben.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

 • Doorvoeren van updates (bijv. van 6.1 naar 6.2)
 • Doorvoeren van beveiligingspatches
 • Verbeteren van bestaande functionaliteiten
 • Toevoegen van nieuwe functionaliteiten
 • Verbeteren van page speed
 • etc.

Daarnaast zijn onze online marketeers ook helemaal thuis in Shopware (zowel 5 als 6). Je kunt dus ook bij ons terecht voor Shopware SEO, Google shopping, e-mailmarketing etc.

Een top bedrijf waar ze snappen wat belangrijk is. Klantvriendelijk, servicegericht, probleemoplossend en plezierig in de omgang. Buiten dit zit hier een zeer deskundig team dat weet waar ze over praten.
Linda Gloudemans
Schminkengrime.nl

WebdesignTilburg als Shopware Partner

WebdesignTilburg is officieel Shopware Partner. We werken nauw samen met Shopware om het beste uit het platform te halen. Ben je op zoek naar een Shopware Partner in Tilburg of omgeving? Kom dan eens langs voor een vrijblijvende kennismaking. Wij leggen je graag uit hoe wij werken en wat we voor je kunnen betekenen.

Shopware webshop laten maken of onderhouden?

Wij adviseren en helpen je graag!