Social media

Zoek en koop op Pinterest producten op basis van je foto

Je kent het wel, je vindt een prachtige stoel ergens op het internet, maar geen idee waar deze vandaan komt. Of je hebt een foto opgeslagen van dat ene leuke rokje, maar waar was die ook alweer van? Pinterest heeft de oplossing met hun nieuwe optie om shoppable pins weer te geven als een gebruiker een visuele zoekopdracht uitvoert met een bestaande foto of de lenscamera.

Producten zoeken op basis van je foto

Hoe werkt het? Pinterest heeft hier drie opties voor: Je kunt in de zoekbalk van de app je camera openen, op het loep-icoon klikken en een foto maken binnen Pinterest of je kunt een afbeelding uploaden. Op basis hiervan gaat Pinterest op zoek naar vergelijkbare producten van jouw afbeelding en producten die hiermee geïdentificeerd kunnen worden. Zo kun je voortaan in de winkelselectie van Pinterest nog beter naar producten zoeken en deze meteen kopen. Om de conversie te verhogen heeft Pinterest bij elke pin een directe link naar de winkelwagen van de verkoper toegevoegd. Je kunt er bijna niet meer omheen om het product te kopen.

Winkelen op Pinterest

Pinterest heeft zelf steeds meer de focus verschoven van alleen mooie plaatjes verzamelen naar winkelen binnen het platform. Een logische stap, aangezien dit ook onderdeel is van hun verdienmodel. In april kwam het platform al met een tool die je Pins toont op basis van de zoektermen die je hebt gebruikt. Pinterest is een samenwerking aangegaan met Shopify. Shopify is een e-commerce platform zoals Magento en Shopware, dat met name in het buitenland populair is. Via een nieuwe app kunnen Shopify-gebruikers eenvoudig producten uploaden naar Pinterest en deze makkelijk verkopen.

Shoppable Pins

E-commerce gaat een steeds belangrijkere rol spelen in social media. Op ieder kanaal kom je wel advertenties tegen. En dat zijn niet heel toevallig net die leuke sneakers die je gisteren hebt bekeken. Vanuit Pinterest was het een strategische stap om met Shopify samen te gaan werken. Op deze manier kunnen retailers direct hun producten verkopen via shoppable Pins. Als Shopify-verkoper kun je je catalogi opnemen, producten automatisch bijwerken en tags installeren. En natuurlijk adverteren op Pinterest. Of dit op korte termijn ook nog mogelijk zal zijn voor andere webshop platform zoals Shopware en Magento is nog niet bekend. Zodra er nieuws is zullen wij dit artikel updaten.

Het tabblad Shopping wordt nog uitgerold, dus houd de app in de gaten om te zien of jij Pinterest Shopping ook al kan gebruiken. Wil jij als retailer aan de slag op Pinterest? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.