Kortingscodes aanmaken in Magento 2

Er zijn in Magento 2 manieren om korting te geven: door middel van catalogus prijsregels of winkelwagen prijsregels. Benieuwd hoe je dit doet? Lees dan snel verder.

Met catalogus prijsregels zorg je ervoor dat de korting direct zichtbaar is voor iedereen aan de voorkant van de website. Met een winkelwagen prijsregel genereer je een unieke kortingscode die tijdens het afrekenen ingevuld kan worden. Ook kun je met een winkelwagen prijsregel een regel maken voor een korting zonder dat er een unieke kortingscode nodig is. Bijvoorbeeld als je gratis verzending wil aanbieden voor iedereen met een minimum bestelbedrag

Prijzen aanpassen met catalogus prijsregel

• Ga naar Marketing – Catalogus prijsregel
  • Tip: je kunt altijd een bestaande prijsregel openen en ernaast houden ter vergelijking of je het goed doet. Bijvoorbeeld in een tweede tabblad.
  • Klik rechtsboven op ‘voeg een nieuwe regel toe’
  • Geef een titel en evt. omschrijving (kan hetzelfde zijn als de titel)
  • Zet op actief
  • Selecteer de juiste website
  • Selecteer alle relevante klantgroepen
  • Kies de begin- en einddatum
  • Klap ‘voorwaarden’ open en klik op het plusje

Selecteer hier de juiste voorwaarden. Bijvoorbeeld merk = X of SKU = Y. Je kunt hier bijv. bij categorie en SKU uit een lijst kiezen, dat maakt het makkelijk. Let op de instelling: ‘als één of meerdere’ of ‘als alle’ voorwaarden van toepassing zijn. Bij meerdere SKU’s kies je niet voor ‘is’, maar voor ‘behoort tot’.

• Klap ‘acties’ open en vul hier de juiste actie in. Bijvoorbeeld toepassen als percentage en dan bij percentage 15 invullen.
  • Opvolgende regels negeren: dit hangt af van de actie maar mag waarschijnlijk op ja, zodat de korting niet geldig is in combinatie met andere aanbiedingen.
  • Klik bovenin op opslaan en toepassen.
  • Open de website en controleer of je de actieprijs ziet. Vernieuw de pagina eventueel of open in incognito.
  • Als je de actieprijs niet ziet ligt dit aan de cache. Ga dan in Magento naar systeem – cache management en vink het vakje aan bij ‘page cache’. Klik dan bovenin op vernieuwen > bevestig.
  • Werkt dit nog steeds niet, selecteer dan bij cache management alle vinkjes en klik op vernieuw > bevestigen.

Kortingscode aanmaken met winkelwagen prijsregel

• Ga naar Marketing – Winkelwagen prijsregel
  • Tip: je kunt altijd een bestaande prijsregel openen en ernaast houden ter vergelijking of je het goed doet. Ik open die dan bijv. in een tweede tabblad.
  • Klik rechtsboven op ‘voeg een nieuwe regel toe’
  • Geef een titel en evt. omschrijving (kan hetzelfde zijn als de titel)
  • Zet op actief
  • Selecteer de juiste website
  • Selecteer alle relevante klantgroepen
  • Kies bij Tegoedbon voor ‘Specifieke kortingscode’

Dan zijn er 2 opties:

1. kiezen voor specifieke kortingscode en daar zelf een code invullen. Ik zorg altijd dat die er uniek uitziet. Bijv. AS10YPKRS.

• Aantal per klant beschikbaar mag je leeglaten, werkt toch alleen maar voor ingelogde klanten. In principe is hij dus onbeperkt te gebruiken.

2. kiezen voor specifieke kortingscode en dan ‘gebruik auto-aanmaken’ aanvinken.

• Dan kun je zelf een aantal unieke codes genereren. Bijvoorbeeld 10 en als je er later nog meer nodig hebt kun je er later nog meer genereren.
  • Klik hiervoor onderaan op het tabje ‘Beheer coupon codes’
  • Vul aantal in en eventueel een voorvoegsel of achtervoegsel (niet verplicht).
  • Klik op genereren en dan verschijnen daar de unieke codes.
  • Of die meer dan 1 keer te gebruiken zijn weet ik niet zeker, maar ik heb bij andere codes gekeken en zie dat ze niet één keer meer dan één keer zijn gebruikt voor zover ik kan zien.
  • Klap dan het tabje ‘beheer coupon codes’ weer dicht om weer verder te gaan met de rest van de instellingen. Zelf klik ik altijd pas op genereren als de rest van alle instellingen helemaal goed staan)
  • Kies de begin- en einddatum
  • Klap ‘voorwaarden’ open en klik op het plusje

Selecteer hier de juiste voorwaarden. Bijvoorbeeld merk = X of SKU = Y. Je kunt hier bijv. bij categorie en SKU uit een lijst kiezen, dat maakt het makkelijk. Let op de instelling: ‘als één of meerdere’ of ‘als alle’ voorwaarden van toepassing zijn. Bij meerdere SKU’s kies je niet voor ‘is’, maar voor ‘behoort tot’.

• Klap ‘acties’ open en vul hier de juiste actie in. Bijvoorbeeld toepassen als percentage en dan bij percentage 10 invullen.
  • Opvolgende regels negeren: dit hangt af van de actie maar mag waarschijnlijk op ja, zodat de korting niet geldig is in combinatie met andere aanbiedingen.
  • Klik bovenin op opslaan en toepassen.
  • Controleer of de code goed werkt door iets in je winkelmandje te doen en naar afrekenen te gaan. Probeer een paar verschillende combinaties (bijv. qua totale orderwaarde of als je er een extra product bij doet waar de korting niet op van toepassing is).

Kom je er niet uit? Bel dan gerust naar 013-5800559 en vraag naar iemand die kan helpen met Magento 2.