Digitaal leerplatform voor meer dan 30.000 leerlingen

Essennials is een interactief leerplatform voor leerlingen en docenten in het Voortgezet Onderwijs. Wij ontwikkelden en onderhouden Essennials in opdracht van Uitgeverij Essener.
Klant
Essennials
Focus
Het analoge lesmateriaal op een overzichtelijke manier digitaal beschikbaar maken
Resultaat
Een digitaal leerplatform dat gebruikt wordt door honderden scholen

Essennials is een interactief leerplatform voor leerlingen en docenten in het Voortgezet Onderwijs. Het bevat lesmateriaal voor dertien vakken op alle niveaus, met keuze uit zeventien veelzijdige vraagtypen. Het biedt een handige nakijkfunctie voor zowel leerling als docent en is volledig digitaal te gebruiken.

Persoonlijk dashboard

Elke leerling heeft een persoonlijk dashboard waarin het lesmateriaal overzichtelijk bij elkaar staat. Zowel docenten als leerlingen kunnen hun voortgang hier ook goed bijhouden. De docent kan kiezen met welke lesstof een leerling aan de slag gaat.

Digitaal leren 2.0

Essennials is een maatwerk platform ontwikkeld in Symfony. Symfony is een framework gebaseerd op PHP om sneller, eenvoudiger en professioneler webapplicaties te ontwikkelen. Een ontwikkelaar wil altijd een stabiele applicatie ontwikkelen, en met Symfony hebben ontwikkelaars niet alleen alle vrijheid maar is het ook mogelijk om eenvoudig te testen, debuggen en documenteren.

Enkele functionaliteiten:

  • Ontworpen voor desktops, laptops, chromebooks en tablets. De frontend is opgezet in Twig in combinatie met AngularJS.
  • 17 verschillende opdrachttypen, vooral in spelvorm.
  • Docenten kunnen zelf lesmateriaal toevoegen, eventueel inclusief afbeeldingen of video’s
  • Leerlingen kunnen praktische opdrachten zelf uploaden
  • Leerlingen kunnen hun werk zelf nakijken en beoordelen
  • Leerlingen kunnen met één swipe of klik wisselen tussen lesstof en opdrachten
  • Bevat toetsen die automatisch worden nagekeken
  • Handige notitiefunctie waarmee leerlingen digitaal aantekeningen kunnen maken bij lesteksten
  • Single sign-on, zodat leerlingen met accountgegevens van andere platforms kunnen inloggen. Hiervoor is een koppeling gemaakt met Kennisnet (ontwikkeld door een externe partij).
  • Hoge verificatie-eisen om privacy te waarborgen

Hoogwaardig lesaanbod

Het lesmateriaal dat beschikbaar is in Essennials is afkomstig van de stichting VO-content. Deze stichting werkt samen met scholen in het voortgezet onderwijs aan de overgang naar (online) leren op maat. Zij hebben hiervoor open en online leermateriaal beschikbaar.