Shopware 6 webshop met nieuw ontwerp

Bij Kroese Exclusieve Verpakkingen kopen patisserie├źn, chocolatiers, bakkerijen en andere bedrijven de mooiste geschenkverpakkingen en luxe doosjes. Nu nog mooier uitgestald in de webshop.
Klant
Kroese Exclusieve Verpakkingen
Focus
Een nieuwe, gebruiksvriendelijke webshop in Shopware 6

De klant

Kroese Exclusieve Verpakkingen, gevestigd in Heeze, is een mooie zaak met meer dan 60 jaar ervaring bijzondere verpakkingen, zoals bonbondoosjes, cadeauverpakkingen, decoraties, linten, corsages, zakjes en themaproducten.

De verpakkingen van karton en transparant materiaal worden ontworpen, gefabriceerd, eventueel bedrukt en vervolgens verkocht aan klanten in heel Europa en zelfs daarbuiten. Het gaat om vooraanstaande bedrijven in de patisserie, chocolaterie, bakkerijen, hotels en restaurants, cosmetica en zelfs communicatiebureaus.

De website

De webshop van Kroese Exclusieve Verpakkingen hebben wij in 2014 gebouwd in Magento. Het ging om een webshop in vier talen (Nederlands, Engels, Frans en Duits) met een uitgebreide B2B-omgeving. Alleen goedgekeurde, ingelogde klanten kunnen namelijk prijzen zien en bestellen.

Zonder al teveel aanpassingen heeft deze webshop jarenlang goed gewerkt, maar inmiddels was deze natuurlijk verouderd. Zo was hij niet responsive, waren er wat wensen voor nieuwe functionaliteiten en was een opfrisbeurt geen overbodige luxe. Bovendien is Magento natuurlijk gestopt met de ondersteuning van Magento 1 en was een overstap naar een nieuw platform uiteindelijk toch een must.

Nieuw ontwerp

De webshop heeft een metamorfose ondergaan. De donkere kleuren zijn wat opgefrist en alles is wat ruimtelijker en moderner geworden. Het nieuwe ontwerp komt van onze eigen designer Koen.

Shopware 6

Op ons advies heeft Kroese niet gekozen voor Magento 2, maar is zijn nieuwe webshop ontwikkeld in Shopware 6. De belangrijkste redenen hiervoor zijn:

  • Sneller en makkelijker te ontwikkelen
  • Gebruiksvriendelijker voor de klant
  • Technisch onderhoud is wat eenvoudiger, neemt minder tijd in beslag

Bovendien is Shopware 6 inmiddels echt volwassen: vrijwel alle belangrijke extensies zijn beschikbaar en de mogelijkheden voor B2B en meertaligheid zijn even goed als bij Magento.

Shopware kwam direct naar voren na vergelijk met de andere softwareaanbieders. Modern en met een andere invalshoek dan het loggere, complexere magento. Tijd voor verandering en verfrissing waren een van de drijfveren voor ons.
Rogier Kroese
Kroese Exclusieve Verpakkingen

Maatwerk

Hoewel de standaard mogelijkheden van Shopware 6 heel uitgebreid zijn, had de klant toch een aantal specifieke wensen waar we maatwerk oplossingen voor hebben bedacht.

Onze collega’s hebben onder andere de volgende wensen gerealiseerd:

  • Volledige migratie van Magento 2 naar Shopware 6 voor 4 winkels (categorie-, product- en klantinformatie);
  • Het tonen van productlabels (zoals nieuw, sale etc.);
  • Alleen ingelogde en goedgekeurde klanten kunnen prijzen zien en bestellen;
  • Maatwerk rekenmodule om verkoopprijzen en verzendkosten te berekenen.