Maatwerk ledenadministratie systeem en website

LBBO staat voor de Landelijke Beroepsgroep voor Begeleiders in het Onderwijs. In 2012 ontwikkelden wij een maatwerk website en ledensysteem voor de LBBO. Dit jaar hebben we deze volledig vernieuwd.
Klant
LBBO
Focus
Nieuwe website gekoppeld aan een maatwerk ledensysteem

Over LBBO

LBBO staat voor de Landelijke Beroepsgroep voor Begeleiders in het Onderwijs. Het is de overkoepelende organisatie voor o.a. de beroepsgroepen van intern begeleiders, ambulant begeleiders, gedragsspecialisten, en beeldbegeleiders. De LBBO zet zich in om deze begeleiders te verenigen, te professionaliseren en te ontwikkelen. Hiervoor organiseren ze onder andere bijscholingen, conferenties en lezingen en publiceren ze vaktechnische content. Ook hebben ze een kwaliteitsregister voor begeleiders ontwikkeld.

Website en ledenadministratiesysteem

Alle content en informatie over activiteiten en certificeringen is te vinden op de website. Hier kunnen mensen zich ook aanmelden als lid. Ingelogde gebruikers kunnen zich o.a. aanmelden voor activiteiten of zich laten certificeren. Hiervoor is de website gekoppeld aan een maatwerk ledenadministratiesysteem. Zowel de website als het ledenadministratiesysteem ontwikkelden wij al in 2012 en hebben we in 2020 volledig vernieuwd.

Voor de website kozen we we voor WordPress vanwege de gebruiksvriendelijkheid en omdat het erg geschikt is om grote hoeveelheden content te plaatsen en te beheren. Het ledensysteem is opnieuw volledig maatwerk gebouwd, nu in het Symfony framework (De industry standard van dit moment op het gebied van schaalbare, veilige en stabiele webapplicaties in PHP ).

Beide zijn aan elkaar gekoppeld zodat bezoekers die zich via de website aanmelden als lid direct in het ledensysteem terechtkomen. Ook kunnen leden zich via de website inschrijven voor activiteiten van de academie, welke vervolgens verwerkt en gefactureerd worden vanuit het ledenadministratiesysteem.

Volledig op maat gemaakt

Het ledenadministratiesysteem is volledig op maat gemaakt om zo goed mogelijk de processen te ondersteunen en om efficiënter te kunnen werken. Bij dit project hebben wij gebruik gemaakt van een aantal innoverende componenten die worden aangeboden door Symfony:

Symfony 4.4
Het ledensysteem is aan de ‘achterkant’ gebouwd in de laatste stabiele Symfony 4.4-versie en zal op korte termijn overgaan naar versie 5 (wij zoeken altijd developers, ken je iemand voor wie dit is weggelegd?).

API-Platform admin (react-admin)
De “voorkant” van het ledensysteem is gebouwd in API-platform admin (op basis van react-admin).

API-Platform
Om de voor- en achterkant met elkaar te kunnen laten communiceren is er een API gerealiseerd door middel van het API-Platform, op dit moment een van de populairdere componenten binnen Symfony en opgezet door Kévin Dunglas (een van de core-team members van Symfony). Deze API wordt benut door zowel het ledensysteem als de website.

Messenger component
Een ledensysteem heeft natuurlijk veel processen draaien die idealiter asynchroon worden verwerkt, denk hierbij aan het genereren van grote bestanden zoals exports en communicatie met derde partijen via een API zoals Mailchimp. Hiervoor heeft Symfony als oplossing het “Messenger component”. Dit component hebben wij ingezet om al het “zware werk” op de achtergrond te doen zodat de gebruiker een snellere ervaring heeft op de website en het ledensysteem.

Een aantal van de vele functionaliteiten die mogelijk gemaakt zijn:

  • Beheer van lidmaatschappen (o.a. automatisch verlengen, automatisch versturen van periodieke facturen en herinneringen, verwerken van betalingen);
  • Aanvragen, accorderen, beoordelen en verlengen van certificeringen, inclusief geautomatiseerde e-mails;
  • Kunnen aanmaken en verwerken van kortingscodes;
  • Kunnen aanmaken en beheren van conferenties waarvoor leden zich aan kunnen melden, inclusief verwerking van de betalingen en geautomatiseerde e-mails;
  • Maatwerk systeem waarmee leden kunnen stemmen en het verwerken van deze stemmen;
  • Automatische synchronisatie van het ledenbestand met Mailchimp;
  • Tweestapsverificatie en andere maatregelen om privacy van gevoelige persoonsgegevens te waarborgen;
  • Volledige migratie van alle leden uit het oude maatwerk ledensysteem naar het nieuwe platform.

Meer weten over wat we voor de LBBO hebben ontwikkeld?

Bel gerust voor meer info.

Gewoon,wanneer het jou uitkomt..