Een digitaal schot in de roos

Klant
NABV
Focus
Een nieuwe gebruiksvriendelijke website

Nederlandse Airsoft Sportbond

De NABV is een organisatie opgericht in 2013 met als doel airsoft in Nederland te promoten. Inmiddels is de NABV uitgegroeid tot de officiële airsoftsportvereniging van Nederland met meer dan 28.000 leden en vervult ze meerdere taken. Naast het promoten van airsoft organiseert de NABV evenementen, trainingen en wedstrijden en worden er ook contacten onderhouden met de politiek en de overheid betreft de reglementen van airsoft.

Nieuwe website die beter aansluit bij de wensen van de gebruiker

De website van de NABV was inmiddels enige tijd verouderd en miste enkele handige functionaliteiten. Ook sloot de website niet meer aan bij de huidige huisstijl. Naar aanleiding hiervan ontstond de wens voor een nieuwe website. Aangezien WebdesignTilburg ook het ledensysteem van de NABV heeft ontwikkeld en nog steeds onderhoudt was de keuze makkelijk gemaakt om ook de website door WDT te laten ontwikkelen.

Een evenement vinden was nog nooit zo makkelijk

Er zijn in Nederland meer dan 20 verschillende organisatoren van airsoftevenementen. Wanneer je wilt deelnemen aan een evenement dien je je van tevoren in te schrijven. Wij ontwikkelden een compleet overzicht van al deze evenementen zodat een deelnemer niet alle individuele websites van de organisatoren hoeft af te speuren. En om het nóg makkelijker te maken om een evenement bij jou in de buurt te vinden kun je binnen een straal rondom jouw eigen postcode of plaats zoeken. De kaartweergave geeft vervolgens nauwkeurig aan waar de locatie zich precies bevindt.

De evenementen worden met behulp van een API geïmporteerd vanuit het NABV ledensysteem. Doordat we zowel de website als het ledensysteem ontwikkeld hebben was deze connectie erg gemakkelijk gemaakt. Net zoals je iPhone makkelijk met je Apple Watch communiceert doordat beide dezelfde ontwikkelaar hebben. Naast de evenementen worden ook alle airsoftlocaties, dealers en teams geïmporteerd vanuit het ledensysteem met behulp van deze koppeling.

Opleidingen met bijbehorende workshops

De NABV heeft verschillende opleidingen met daarbij behorende workshops. Wij ontwikkelden een handig overzicht van zowel deze opleidingen als de workshops. Je kunt gemakkelijk de juiste workshop vinden door te zoeken op trefwoord en door te filteren op opleiding en datum. Wanneer je de juiste workshop hebt gevonden kun je je eenvoudig online aanmelden via het inschrijfformulier.

We ontwikkelden ook enkele specifieke functionaliteiten voor deze workshops. Zo worden automatisch workshops waarvan de datum verstreken is verborgen. Ook kan een workshop een maximaal aantal inschrijvingen hanteren. Wanneer een workshop vol zit wordt het reguliere inschrijfformulier vervangen door het wachtlijstformulier. Tot slot zijn er ook workshops waar inschrijfkosten aan verbonden zijn. Gelukkig kun je eenvoudig afrekenen door de ingebouwde betaalmodule.

Ook zo'n mooie website?

Wij komen graag een keer bij je langs om te praten over je project.