Award-winning Magento 2 webshop

Met een nieuwe webshop een flinke stap vooruit
Klant
Shoesme
Focus
Spiksplinternieuwe Magento 2 webshop

De wereld van Baby- en Kinderschoenen

Shoesme is één van de meest bekende en populaire Nederlandse kinderschoenenmerken. Niet alleen maakt Shoesme superhippe schoentjes voor de allerkleinsten, de schoentjes zijn ook helemaal afgestemd op kindervoetjes in verschillende fases, van kruipen en stappen tot rennen en spelen.

Shoesme is onder andere bekend van de concepten BABY-PROOF® (voor de eerste stapjes) en EXTREME FLEX® (eerste echte loopschoenen).

Magento webshop voor consumenten en dealers

Voor Shoesme mochten wij een nieuwe Magento webshop ontwikkelen. Deze webshop is vooral op consumenten gericht die hun kinderschoenen direct online bij Shoesme kunnen bestellen. Daarnaast is er ook een dealeromgeving waar resellers hun (na)bestellingen door kunnen geven.

Superveel flexibiliteit door maatwerk Page Builder contentblokken

Magento bevat sinds versie 2.3.1 een Page Builder waarmee winkeleigenaren pagina’s uit verschillende contentblokken kunnen opbouwen. Hierdoor hoeven pagina’s niet meer uit alleen maar tekst en (vaak slecht gepositioneerde) afbeeldingen te bestaan. Magento biedt standaard verschillende elementen zoals teksten, buttons, afbeeldingen, video’s, sliders en zelfs producten. Deze kun je zelf in verschillende rijen en kolommen plaatsen om zo een mooie dynamische pagina op te bouwen. Hoewel je met deze standaard elementen al een heel eind komt vroeg Shoesme ons om verschillende maatwerk contentblokken te ontwikkelen om nóg meer flexibliteit te hebben in het opbouwen van hun pagina’s.

Dynamisch & speels

We ontwikkelden voor Shoesme meerdere mooie contentblokken voor verschillende soorten content. Zo realiseerden we de vier banners op de homepage waar bij elke banner de leeftijdscategorie een duidelijk visueel onderscheid heeft van de categorienaam met daaronder nog ruimte voor een simpele beschrijving van de doelgroep van de categorie. De bannerafbeelding bevat ook een speels zoom-effect wanneer je er met de muis overheen gaat.

Ook ontwikkelden we een Shoesme Stories contentblok waar op een speelse manier ruimte is voor verschillende soorten content. Van blogartikelen en pagina’s tot categorieën en social media links. Makkelijk en duidelijk in gebruik voor de consument en een stuk dynamischer dan een simpel tekstblok.

Daarnaast vind je op de homepage ook een maatwerk accordeon contentblok waarbij de inhoud opgedeeld is in drie paragrafen. Eén paragraaf is zichtbaar waarbij de rest standaard ingeklapt is. Door op één van de andere koppen te klikken klapt deze open waarbij de rest sluit. Hierbij verandert ook de bijbehorende afbeelding die naast de tekst te vinden is.

Overzichtelijke & gebruiksvriendelijke klantenservicepagina’s

Tot slot realiseerden we ook enkele contentblokken waarmee de klantenservicepagina’s op een gestructureerde manier opgebouwd kunnen worden. Zo is er een contentblok ontwikkeld waarmee de verschillende servicepagina’s in een overzichtelijk grid getoond kunnen worden. Hierbij is voor elk item ruimte vrijgehouden voor een ondersteunend icoon waardoor de consument snel kan scannen waar hij of zij moet zijn. Ook ontwikkelden we een contentblok voor veelgestelde vragen. Deze zijn standaard ingeklapt om zoveel mogelijk vragen binnen één oogopslag in beeld te hebben. Wanneer je op een vraag klikt klapt deze vanzelfsprekend uit om het bijbehorende antwoord te tonen. Super handig!

Winnaar Shopping Awards 2023 🎉

Een maand na de livegang wist Shoesme met de vernieuwde webshop de Shopping Award voor ‘beste webshop’ in de subcategorie schoenen te bemachtigen. De Shopping Awards zijn de belangrijkste prijzen in Nederland voor de beste webwinkels in de detailhandel. Een groot compliment dus om deze te ontvangen, zeker nadat de webshop pas een maand live was. Lees meer over deze prijs in het interview van Thuiswinkel.org met Marianne Keijsers-Dijkstra, Marketing & E-Commerce Manager van Shoesme.

Voor een tweede keer hebben we ervoor gekozen om met WebdesignTilburg samen te werken voor onze nieuwe Magento 2 webshop en daar hebben we absoluut geen spijt van! Wij zijn ontzettend blij en trots op het eindresultaat wat mede door WDT is gerealiseerd. Tijdens dit project hebben ze van begin tot eind met ons meegedacht. Ze zijn goed bereikbaar, kunnen heel snel schakelen en zoeken altijd naar de juiste oplossingen. Kortom, een partij waar je graag mee samenwerkt!
Marianne Keijsers-Dijkstra
Shoesme

Wil je ook zo'n mooie webshop?

Wij komen graag een keer bij je langs om te praten over je project.