Glazen flessen en potten sinds 1899

Cataloniƫ Glas

Catalonië Glas bestaat al sinds 1899. Vroeger leverden ze 'stroohulzen' voor het verpakken van glazen flessen. 

Inmiddels is het bedrijf uitgegroeid tot een belangrijke groothandel gespecialiseerd in alle soorten glazen flessen en potten. Deze worden voornamelijk gebruikt om ambachtelijke producten in te verpakken. Denk aan verse producten in de boerderijwinkel of het bier dat tegenwoordig door zoveel kleine brouwerijen wordt gebrouwen. 

Neem een kijkje in de webshop.

webshop glazen flessen en potten

magento 2 voorbeeld

Van WooCommerce naar Magento 2

producten catalonie glas

Catalonië Glas had al een webshop, gemaakt in WooCommerce. Helaas was deze niet gebruiksvriendelijk voor bezoekers vanwege een onduidelijk bestelproces. Daarnaast kreeg het oude internetbureau het niet voor elkaar om een koppeling te maken met Newbase, het ERP-systeem waar Catalonië Glas mee werkt. 

Rob en Eric van Catalonië Glas namen uiteindelijk de beslissing om een compleet nieuwe webshop te laten bouwen in Magento 2. Een goede stap! De nieuwe webshop is een stuk duidelijker en ziet er professioneler uit en producten kunnen op één plaats beheerd worden. Newbase wordt continu gesynchroniseerd met Magento. 

"Al vanaf het 1e gesprek was er een klik. Geen poeha, gewoon normaal doen. Ze hebben echt een mooie website en webshop voor ons gebouwd!"

Rob van Spaendonk en Eric van Dijk - Catalonië Glas

Specialist in maatwerk

Behalve de koppeling met Newbase ontwikkelden we voor de Magento 2 webshop van Catalonië Glas ook een aantal maatwerk modules. Eén van onze sterke punten, al zeggen we het zelf. 

De producten van Catalonië Glas worden verkocht per doos of per pallet. Toch is het wel belangrijk dat websitebezoekers de stuksprijs kunnen zien. Hiervoor maakten we een eigen rekenmodule. Ook ontwikkelden we een offertemodule en een speciale verzendmethode gebaseerd op het verzenden van pallets. 

Tot slot is het voor een aantal potten mogelijk om deksels mee te bestellen. Hierbij moet onderscheid worden gemaakt tussen doppen die geschikt zijn voor koud afvullen en voor warm afvullen. Bij het bestellen van een product krijg je nu de keuze tussen koud of warm afvullen, zodat klanten eenvoudig de juiste doppen kunnen meebestellen. 

Kevin van der Laak

Webshop toe aan vernieuwing?

Bel ons eens voor de mogelijkheden...
Bekijk volgende project Jaspers Verhuur