Klantenportaal of webportaal

Wil je klanten, deelnemers of een andere doelgroep laten inloggen op je website, zodat zij zelf in een eigen omgeving zaken kunnen regelen? WebdesignTilburg heeft bijna 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties, waaronder klantportalen.

Meer weten over de mogelijkheden?

Neem contact met ons op.

Maatwerk klantenportaal of webportaal

Wil je op een efficiëntere manier communiceren met klanten of wil je dat ze zelf hun eigen zaken kunnen regelen in een beveiligde omgeving? Het laten ontwikkelen van een klantenportaal of webportaal kan je veel tijd besparen en biedt je klanten veel flexibiliteit en gemak.

Elk klantenportaal is uniek. Het is niet voor niets dat hier nauwelijks kant-en-klare systemen voor bestaan in de markt. Alleen een klantenportaal dat precies is afgestemd op jouw wensen zal werken voor jou en je klanten.

WebdesignTilburg ontwikkeld maatwerk webportalen op basis van Symfony (PHP open source), volledig afgestemd op jouw wensen en eisen.

Het belang van een goed klantenportaal

Je klanten zijn enorm belangrijk voor je. Je besteedt waarschijnlijk veel tijd aan klantcontact en probeert zo klantgericht mogelijk te werken. Het is niet erg dat dit veel tijd kost, want het levert als het goed is ook genoeg op. Maar soms kan het nu eenmaal beter, uitgebreider of simpelweg efficiënter. Ook kan een klantenportaal helpen contact en afspraken inzichtelijker te maken of hierover te rapporteren.

webportaal Q-Promotions

Voorbeelden van klantportalen die wij ontwikkeld hebben

Wij hebben bijna 20 jaar ervaring in het ontwikkelen van webapplicaties zoals webportalen. Om je een idee te geven van de mogelijkheden lichten we een paar projecten uit.

Drukwerkportaal Q-Promotions

Q-Promotions is een drukwerkmakelaar. Als partner in drukwerk verzorgen zij alles op het gebied van drukwerk en signing. Zij doen dit o.a. voor een aantal grote klanten met meerdere vestigingen door heel Nederland, zoals De Beren, Van der Valk Hotels, Heras Hekwerk en JVH Gaming.

Voor deze en andere klanten ontwikkelden wij een drukwerkportaal waarmee medewerkers van verschillende vestigingen zelf drukwerk kunnen bestellen. Denk aan visitekaartjes met de juiste persoonsgegevens, posters, gepersonaliseerde relatiegeschenken en zelfs social media templates.

Klantportaal Senso Test & Taste

Senso is gespecialiseerd in product- en smaaktesten voor de voedingsindustrie. Zij bieden verschillende oplossingen om onderzoek te doen. Consumenten kunnen geld verdienen door hieraan deel te nemen. Senso vroeg ons een klantportaal te maken (Mijn Senso) waarbij consumenten kunnen inloggen om zich aan te melden voor nieuwe tests, een overzicht van geplande afspraken kunnen zien en uitbetalingen kunnen regelen.

Webportaal Watchtower Security Solutions

Watchtower Security Solutions levert (tijdelijke) beveiligingsoplossingen om bouwtereinen, infrastructuurprojecten en andere openbare plaatsen veilig te houden met behulp van een actieve gemeenschap. Zij doen dit o.a. met de Watchtower, een mobiele cameramast. Deze cameramasten kunnen op afstand bediend worden. Wij ontwikkelden een klantenportaal waarbij klanten kunnen inloggen om camera’s aan te sturen en in- en uit te schakelen op basis van vooraf bepaalde planningen, vakantieperiodes etc.

watchtower portaal

Forza Refurbished partner portaal

Forza verkoopt online refurbished smartphones, iPads en accessoires. Via de webshop leveren zij direct aan de eindklant, maar Forza werkt ook veel met resellers. Deze kunnen nu via een partner portaal inloggen voor een duidelijk overzicht van bestellingen en retouren. Ook kunnen zij voorraadmeldingen instellen. Dit partner portaal is gekoppeld aan de Magento 2 omgeving.

B2B klantenportalen voor webshops

WebdesignTilburg ontwikkelt regelmatig Magento, Shopware en maatwerk webshops. Regelmatig hebben klanten speciale wensen m.b.t. B2B klanten. Zij willen dealers of resellers bijvoorbeeld toegang geven tot extra functionaliteiten (denk aan het pre-orderen van producten), speciale klantgroepen of kortingen inbouwen etc. Omdat wij thuis zijn in zowel Magento en Shopware als maatwerk oplossingen en API-koppelingen, kunnen we eigenlijk voor elke klantvraag wel een oplossing ontwikkelen.

Klantenportaal koppelen

Je kunt een klantenportaal als op zichzelf staand portaal gebruiken, maar vaak kan het handig zijn dit portaal te koppelen aan andere software. Wij kunnen een maatwerk webportaal eenvoudig koppelen aan vrijwel elk ander systeem, zoals een webshop, een CRM of bijvoorbeeld Mailchimp. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Ook als dit alleen nog maar een toekomstwens is kan het handig zijn hier vanaf het begin al rekening mee te houden.

Klantenportaal laten maken?

Kevin van der Laak