Frisse WordPress site met spelendatabank

Jong Nederland wilde een nieuwe, frisse, moderne, onderscheidende website. Geen overbodige luxe, want hun oude website was bijna antiek.
Klant
Jong Nederland
Focus
Nieuwe, frisse, moderne website

De klant

Jong Nederland is een jeugd- en jongerenorganisatie die iedereen van 4 tot 18 jaar in hun vrije tijd de mogelijkheid wil bieden om te spelen, voor ontspanning en ontplooiing. Over heel Nederland zijn er 54 lokale jeugdclubs bij Jong Nederland aangesloten. Ze hebben 4000 jeugdleden en landelijk zijn er 1400 vrijwilligers actief.

Jong Nederland biedt ondersteuning aan de lokale afdelingen door trainingen, informatie en advies, verzekering en activiteiten. Verder ontwikkelen ze een spelaanbod, waarmee vrijwilligers op lokaal niveau een aantrekkelijk programma voor de jeugd kunnen bieden.

De wens

Jong Nederland heeft in de eerste plaats een belangrijke rol als het gaat om het informeren en adviseren van vrijwilligers. Ze hebben dan ook ontzettend veel informatie op hun website staan. De oude website was daardoor een beetje uit z’n jasje gegroeid. Het menu was lang en onoverzichtelijk met heel veel sub- en subsubitems. Bovendien was het lastig om onderscheid te laten zien tussen belangrijke en minder belangrijke categorie├źn. Tot slot was de website nog niet mobielvriendelijk en qua layout een beetje gedateerd.

Kortom: tijd voor vernieuwing. Jong Nederland wilde graag een frisse, moderne, onderscheidende website met een overzichtelijke menustructuur, waar de doelgroep makkelijk alle informatie kan vinden.

Als extra functionaliteiten was er behoefte aan een afgeschermd leidinggedeelte waar vrijwilligers informatie kunnen vinden die niet openbaar is, een webshop voor het bestellen van spelmateriaal en boekjes en moest er een spelendatabank gemaakt worden voor het eenvoudig zoeken van allerlei spellen.

Het eindresultaat

Het eindresultaat is een moderne, overzichtelijke WordPress website waarin de vele informatieve pagina’s logisch gestructureerd zijn en die daarnaast een handige zoekfunctie heeft. Vrijwilligers die toegang willen tot het afgeschermde leidinggedeelte kunnen zich registreren via de site. Zodra ze door het bestuur van Jong Nederland goedgekeurd zijn krijgen ze hier toegang toe.

In de spelendatabank staan ruim 1200 spellen (gemigreerd vanuit een oude Magento 1 site), waar vrijwilligers handig in kunnen zoeken door filters als soort spel en leeftijdscategorie.