Ledenadministratie software

Heeft jouw vereniging, beroepsgroep of andere leden- of brancheorganisatie behoefte aan een (nieuw) systeem voor ledenadministratie? Dan helpen wij je graag. WebdesignTilburg heeft bijna 15 jaar ervaring in het ontwikkelen van maatwerk webapplicaties, waaronder ledenadministratie software.

Vrijblijvend kennismaken?

Neem contact met ons op

Maatwerk webapplicatie of kant-en-klaar systeem?

Eén van de eerste vragen die je jezelf moet stellen: ga je voor kant-en-klare ledenadministratie software of laat je een applicatie op maat maken? Er zijn genoeg applicaties op de markt. De vraag is of ze voldoen aan de wensen en eisen van jouw organisatie.

Een voordeel van een kant-en-klaar systeem is dat je er snel gebruik van kunt maken en dat de kosten transparant en vaak relatief voordelig zijn. Wat dat betreft weet je vooraf over het algemeen precies waar je aan toe bent. Deze systemen zijn dan ook vaak interessant voor wat kleinere verenigingen.

Hoe groter de organisatie, hoe meer mensen betrokken zijn en hoe meer wensen er zullen zijn. Grotere organisaties lopen snel tegen beperkingen aan bij kant-en-klare systemen. Voor hen is maatwerk dé oplossing.

Het belang van goede ledenadministratie

De ledenadministratie is het hart van je organisatie. Zonder je leden ben je immers nergens. Met een goed ledensysteem regel je je administratie en alle betalingen en zorg je dat leden op het juiste moment de juiste informatie ontvangen.

Onmisbaar in elk ledensysteem:

  • Ledenadministratie
  • Boekhouding
  • Facturatie / automatische incasso
  • Versturen van nieuwsbrieven
  • Opslag en beheer van documenten

Daarnaast zien we vaak dat organisaties specifieke wensen hebben. Denk aan de mogelijkheid om cursussen te organiseren en inschrijving hiervoor mogelijk te maken, of om online ledenraadsverkiezingen te houden. De bekende softwareprogramma’s bieden hiervoor niet voldoende mogelijkheden en dus komen ze bij ons terecht. Wij gaan de uitdaging natuurlijk graag aan om een maatwerk ledensysteem te bouwen dat aan alle wensen voldoet én altijd uitbreidbaar is.

Systemen voor ledenadministratie die wij hebben gemaakt

Ledenadministratie koppelen

Vaak staat een ledenadministratiesysteem niet op zich, maar wordt er ook gewerkt met andere software. Een maatwerk ledensysteem is te koppelen aan elk ander systeem, of het nu gaat om Mailchimp of speciale boekhoudsoftware.

Zo hebben we voor één van onze klanten een maatwerk koppeling gemaakt tussen het ledensysteem en Mailchimp. Alle leden en specifieke gegevens zoals interesses worden realtime naar Mailchimp gesynchroniseerd, zodat elk lid alleen relevante informatie en nieuwsbrieven ontvangt.

Ledensysteem software laten maken?

Kevin van der Laak