Van Magento 1 naar Shopware 6

Klant
Schmink en Grime
Focus
Een Shopware 6 webshop die klaar is voor de toekomst

De klant

Schmink en Grime is dé online schminkwinkel. De webshop helpt collega schminkers, grimeurs en Special Effects Makeup Artiestenom het beste uit zichzelf te halen met een groot assortiment producten van topkwaliteit en door het geven van trainingen, cursussen en advies.

De webshop

De webshop schminkengrime.nl draaide ruim 4,5 jaar op Magento 1. Wij namen een aantal jaren geleden het beheer van deze webshop over. Door een combinatie van bestaande problemen en de uitfasering van Magento 1 gingen we met de klant in gesprek over de ontwikkeling van een nieuwe webshop. Wij adviseerden de klant over te stappen op Shopware, onder andere vanwege de standaard page builder functionaliteiten en omdat wij denken dat Shopware het meest gebruiksvriendelijk is en op termijn ook de minste onderhoudskosten met zich meebrengt.

Van Shopware 5 naar Shopware 6

Op het moment dat wij ons voorstel deden stond Shopware 6 nog in de kinderschoenen en was het niet stabiel genoeg. We wilden daarom aan de slag met Shopware 5. Al snel bleek (gelukkig) dat vrijwel alle belangrijke functionaliteiten op korte termijn beschikbaar zouden zijn en dus besloten we toch in Shopware 6 te gaan ontwikkelen. Een goede keuze, want inmiddels is Shopware 5 echt verouderd en is Shopware 6 helemaal stabiel.

review

Migratie en maatwerk

We maakten een maatwerk template en zorgden voor de complete migratie van Magento 1 naar Shopware 6: alle producten, categorieën, klantinformatie en bestellingen werden overgenomen en bestaande koppelingen werden opnieuw ingericht. Daarnaast hebben we enkele maatwerk modules ontwikkeld vanwege specifieke wensen van de klant of omdat sommige modules nog niet beschikbaar waren voor Shopware 6.

  • Maatwerk module om de webshop te integreren met Klaviyo (e-mailmarketingsoftware)
  • My Parcel module om verzendingen aan te maken binnen MyParcel
  • Maatwerk module om video’s te kunnen plaatsen op productpagina’s
  • Sales report module om rapportages te kunnen maken en te exporteren naar csv.